UKKO

NAMILON MÖLYHIUTALEMUODOSTELMA
 20.4.2023 - 4.12.2023

"Vielä kerran tulee päivä
kun en jaksa taistella.
Kerron kyllä milloin
se on koittava.
Niin kuin joku koputtaisi
hiljaa kotiovella,
silloin tiedän,
nyt on aika avata.

Pidä silloin hiljaa kiinni,
syliin hellään rutista.
Pidä tassustani kiinni, lohduta.
Että voisin aivan hiljaa
huomaamatta nukkua,
että voisin luulla,
sinä tulet mukana... "

Ukko oli valloittava pikku mies, joka hurmasi kaikki ympärillään avoimuudellaan ja rohkeudellaan. Kaikki oli tästä pienestä koiran alusta huippu kiinnostavaa ja kaikkeen oli ehdottomasti osallistuttava - miten mitään voisi tapahtua ilman Ukon läsnäoloa?

Ukko rakasti lauman isompia koiria ja seuraisi heitä kaiken päivää. Miten ihanaa olikaan kun ihan omasta kodista löytyi leikittäjiä joka lähtöön. Ukosta parhaita leikkejä oli kunnon nujutukset aikuisten kanssa. Mikäs sen hauskempaa kuin koetella aikuisten hermoja repimällä niitä poski- tai pyllykarvoista tai haukata naskalihampailla korvasta!

Ukolla diagnosoitiin 5 viikon iässä lyhyt, pehmeä kitalaki. Tämä näkyi pärskimisenä, haukkomisena ja ruoan sekä juoman tulona nenän kautta ulos. Ajoittain vaiva oli parempi ja varovaista toivoa oli Ukon paranemisesta. Ukko oli reipas ja touhukas pikku kaveri. Ensimmäisen keuhkokuumeen jälkeen Ukko toipui nopeasti ja painoakin tuli hurjasti lisää. Toisesta keuhkokuumeestaan Ukko ei enää toipunutkaan samalla lailla.